...ja edelliset päivitykset tammikuussa . Ai kauhia.

Se, että en ole kirjoitellut blogia ei oikeastaan tarkoita ollenkaan sitä, ettei olisi ollut mitään kirjoitettavaa. Kiirusta on pitänyt ja tietokoneella ei ole tullut paljoa muuta tehtyä kuin läksyjä, hoidettua kaikenlaisia juoksevia asioita ja yritettyä pitää ihtensä ajantasalla maailman menosta ja kavereiden kuulumisista Facebookin kautta .

Paljon pieniä ilonaiheita, muutamia suurempiakin semmoisia on saatu osaksemme mm. ihmis- ja koiravieraiden sekä hienojen terveystulosten muodossa. On meillä sitten vähän vastustanutkin; keittön vesivahinko on aiheuttanut päänvaivaa, aiheuttaa itseasiassa vieläkin. Osa keittiön lattiaa on edelleen aukirevittynä, kuivamassa. 'Hätnäppää' kokataan keittiössä tarpeellinen, mutta muuten koko Keittiöksi kutsuttu ylellisyys puuttuu meidän talosta tällä hetkellä so far. Olemme kuitenkin todenneet, että ihminen on sopeutuvainen eläin.

Alla vähän tarinointia meidän kevään kulusta, niitä tärkeimpiä juttuja...

Heti helmikuussa mieltä lämmitti kovasti meidän Mimmin (Janipan Bean) tyttären, FI & NO CH BB Annie Hallille eli Muskalle myönnetyt kunniamaininnat. Muska pokkasi ansaitusti Koillis-Lapin Kennelkerhon kaksikin eri kiertopalkintoa, Koilliskairan Koira 2009 sekä Vuoden Näyttelytähti 2009  . Onnea vielä kerran Helena ja Muska hienosti menneestä viime vuodesta. Olihan se kyllä hurja vuosi, kaksi valiotitteliä noin nuorelle neitokaiselle! Kiitos vielä Helena aktiivisuudesta ja viitseliäisyydestäsi ajella neitosen kanssa näytelmissä välillä melkoisen pitkiäkin matkoja!

 Näytelmistä puheen ollen on meidän näyttelyvuosi lähtenyt vähän yskien käyntiin. Eikä se käy kaikilla pytyillä vieläkään... Maaliskuun näyttelyt Kemijärvellä missattiin perheessä vellovan noroviruksen ansiosta. Harmitus oli melkoinen, kun ns. 'oma' näyttely jäi väliin! Tänään meidän pitäisi olla sitten Posion ryhmiksessä, Aamun kanssa. Aamu kolaroi päivänä muutamana ilmeisesti Sagan kanssa, joten neito varoo nyt oikeaa etustaan. Emme lähteneet siis aamusella ajamaan Posiota kohti. Toisaalta tuo nyt ei niin paljoa harmita, Aamu ei ole parhaassa mahdollisessa turkissa, joten eipä sieltä suurta menestystä olisi tullut senkään puolesta. Oulaisiin ei olla edes ilmoitettu, kun yksi sun toinen bernukka on karvaansa pudottamassa. Tänä keväänä meidän kaikki neitoset lukuunottamatta Sagaa ovat olleet juoksussa samaan aikaan, joten imuroitavaa on riittänyt ja tulee vielä riittämään...


BB Will Turner 1,5 vuotta

 Maaliskuussa heti Kemijärven näyttelyn jälkeen saimme ensimmäiset koiravieraat; Tytin (Janipan Giselle) poika Simo eli BB Will Turner sekä tämän 'pikkubroidi' DannynVeliManu olivat hoidossa isäntäväen loman ajan. Pojat sopeutuivat hyvin joukkoon tummaan. Olihan meillä testosteronia mäki sagianaan, kun bernipojat painivat äijäpainia ja kisasivat pitkin peltoja tyttäriin vaikutusta tehden. Eikä aikaakaan, kun poikaporukka sai vielä vahvistusta; Saaganan velimies, Inkan Poika Otto tuli kylään isäntäväkensä kanssa!

Otosta (Markwell That's Not Me) on kasvanut oikein hieno ja vallaton poika . Se on Emänsä ja Sisarensa tavoin hyvin itseriittoinen ja määrätietoinen, mielellään kommentoimassa vähän asiaan kuin asiaan. Kävimme Mariian, Emäntänsä, ja Oton kanssa läpi muutaman kehityskeskustelun ja aika kivasti paukapääpojan käsityskyky venyi ymmärtämään tiettyjä yhteiskunnassa vallitsevia lainalaisuuksia. Kuten että ruokapöydällä ei saa seistä... tosin, ei tuo Sagakaan aina tahdo semmoisia asioita vielä muistaa.

Saga ja Otto täyttivät tosiaan vuoden maaliskuun alussa. Saga on vielä aika keskentekoinen pakkaus, Äitiään  paljon köykäisempi versio. Mutta eihän sitä kovin massava tarvitse olla edes aikuisena, puhumattakaan vielä vuoden ikäisenä. Sagan kanssa ollaan vähin harjoiteltukin jotakin, perustottelevaisuusjuttuja ja hiottu noutoa.

Perusasennot, pieniä seuraamispätkiä, paikallaoloharjoituksia. Seisomista, malttamista. Siinäpä tärkeimmät. Myös hyppyyn on tutustuttu. Saga on aika säpäkkä ja nopea käänteissään. Treenauksen tekeekin haasteelliseksi juuri se, että Sagan mielestä kaikki pitää tehdä niin nopeasti. Ja pienoisen terävyytensä vuoksi kaikki ympärillä tapahtuva herättää helposti huomiota; 'Mikäs siellä lensi? Mikä rasahti? Mikä se oli? Hä? Näitkö? Kuka tuolta tulee? Ei sieltä tullukkaa kukaa... Siis mitä olit sanomassa??' Sagan keskittymiskyky ei ole paras mahdollinen, joten treenit on pidettävä lyhyinä ja napakoina. Ei liikaa kerralla eikä liian usein.

Sagan kanssa käytiin muuten terveystutkimuksissa joku viikko sitten. Silmät todettiin terveiksi perinnöllisistä sairauksista ja lonkka- & kyynärkuvat lähtivät 'priimoina' Kennelliittoon! Jei ja Wau ja *tuuletusta* . Nyt vain jännässä odotellaan, mitkä ovat viralliset lausunnot...

Myös Donnanpoika BB Pumba on käynyt virallisessa terveystarkastuksessa, Pumban sydän on kuunneltu vuoden ikäisenä ja terveeksi todettu! Hienoa ja kiitos Pumban Emäntä, että veit pojan tarkastukseen! Samalla reissulla Pumba pääsi toisesta kulkusestaan; pojan kives ei sitten ottanut laskeutuakseen ja niin omistajan kanssa tuumattiin, ettei se mahda mitään sillä ainokaisellaankaan tehdä. Pumba toipui hienosti leikkauksesta ja elelee nyt rauhaisaa yhteiseloa tyttöystävänsä Tessun kanssa vailla huolta Tessun 'siisoneista'.

Pumban velipoika, BB Timon alias Nekku, on menossa myöskin terveystutkimuksiin. Toukokuussa Lohjalla cavojen Club Shown yhteydessä järjestetään joukkotutkimukset, joihin Nekku mahtui viimeiselle paikalle vielä mukaan! Jäädään kuulolle ja pidetään peukkuja, että myös toinen velimies olisi terve kaikin puolin!

Dannynkin kanssa on 'tokoiltu'. PieniMies on hyvin keskittymiskykyinen ja mimmimäinen tekijä; aina valmiina toimintaan, kova tarjoamaan vaihtoehtoja ja kontaktinhaluinen. Dannyn kanssa on oikein mukava touhuta! Dannyn mahdollista jalostuskäyttöä on alettu miettiä uusiksi. Pojan kasvun myötä on tullut selkeämmin esille, että takakulmaukset saisivat olla paremmat.

Vaikka kintereiden tulisi olla kulmautuneemmat, eivät ne kuitenkaan niin pahat ole, ettäkö niillä olisi isosti merkitystä kotikoiran virassa. Ja varmasti näyttelyissäkin Danny tulee menestymään, onhan siinä monia upeitakin puolia nähtävissä jo nyt. Riittävästi kulmautunut koira ei kuitenkaan ole välttämättä jalostuskoira, vaikka muuten terve ja rodunomainen olisikin. Kovasti tässä siis yritetään miettiä ja pohtia, mitä Dannyn osalta tuleman pitää.

On meillä muuten noita koiravieraita edelleen tälläkin hetkellä. Mimmin tytär Benja (BB Ava Gardner) on ihastuttanut meitä olemassaolollaan huhtikuun puolesta välistä lähtien. Neito kävi heilastelemassa Erään Hienon Herran luona eteläisessä Suomessa ja nyt odotellaan kieli pitkällä, tuottiko rakkausviikonloppu tulosta. *Peukuttaa*.

Huhtikuun alussa viettivät aikaa romanttisissa merkeissä myös cavalierneitomme Donna sekä labukkaisemme Inka. Tarkemmat tiedot uroksista/yhdistelmistä julkaistaan heti, kun mahdolliset tiineydet ovat varmistuneet. Siihen asti istutaan sormet ja varpaat ristissä ja toivotaan, toivotaan.....

 
Bouncy Buffoon's Calypso, 'Siiri'
Kuvaaja Wilma Hurskainen, copyright Eija Nyström

Sen lisäksi, että meidän tyttärien jälkeläiset on kauniita, rohkeita, menestyneitä ja ihquja, on ne myös kuuluisia! Tytin tytär Espoosta, BB Calypso aka Siiri, on esiintynyt jo muutamia kertoja julkisesti eri painoksissa Emäntänsä kanssa. Siirin kuvia on ollut eri juttujen yhteydessä mm. Taloussanomien välissä ilmestyvässä Microsoft Circle- lehdessä sekä viimeisessä Oriolan asiakaslehden joulunumerossa. Myös ensi kesänä on tiedossa 'lehdistökeikka' . No Wau!

Koiravieraista edelleen sen verran, että meijän Danny saa jälleen riehumiskaverin. Velimies pohjoisen perukoilta, Nanuk Pallaksen kainalosta tulee tänään kylään ja viipyy kesäkuun alkupuolelle saakka. Isäntäväki lentää Canadaan. Menoa ja meininkiä tulee siis riittämään meijän kartanolla!

Mutta nyt häätyy mennä taas. Meitä on kovasti työllistäneet tapahtumat, joita on tuolla pihan toisella puolella, lampolassa käynnissä. Remontti, kerinnät, tulevat karitsoinnit, astutusryhmät, lauman uudet jäsenet, jne.

Meijän karitsaiset Voima, Urho, Sisu, Aranda ja Amorella täyttävät kohta kolme kuukautta ja ovat kasvaneet kovasti. Näistä kuitenkin omat uutisensa tuolla Heppa- ja lambiblogin puolella. Yritän saada sinne tarinata tässä illan päälle.

Iloista kesän odotusta kaikille! Toivotaan, että tulisi paljosti Aurinkoisia Kelejä ja Leppeitä Etelätuulia! Nyt sataa lotuuttaa vettä ja on ihan hitsin harmaata. Noh, tietäähän se kyllä noiden lumien lähtöä. Täällä vaarassa kun lunta vielä riittää ihan kinoksiksi asti!