Olimme viikonloppuna Oulun näytelmissä, lauantaina bernien erkkarissa ja sunnuntaina KV:ssä. Tyttäristä mukana olivat Ilona ja Tytti, matkaseurana myös Systeri-Aikka Arttunsa kanssa. Yövyimme Iissä, kivassa sinisessä mökissä, jonka pihapiirissä riitti tilaa koirien purkaa päivän aikana patoutunutta energiaansa.

966788.jpg
Tytti, Arttu ja Ilona poseeraavat portailla

Arvelin jo alkuviikosta, ettei viikonlopun näytelmistä tarvitse kovin huimaa menestystä odottaa ainakaan Tytin kohdalla.. Neitonen kun tiputti karvansa aika tarkkaan ja on tiineyden jälkeen vielä aika tuhtissa kunnossakin. Illun kanssa on aina vähän arpapeliä; jos tuomari tykkää Oikein Isoista ja Näyttävistä nartuista, ei Ilonainen varmastikaan ole loppukahinoissa. Vaikka onkin upea, suloinen, ihanainen ja täydellinen Mamman kulta :).

Erkkarin tuomari piti molemmista tyttäristä paljon, Ilonan kapea alaleuka vain harmitti tuomaria ja sen vuoksi läpsäytti meille sinisen nauhan käteen. Tytin kun tuomari näki, kysyi hän ihan totisena, että missäs koiran karva on? Vastasin, että meidän pesuhuoneen lattialla. Sitten tuomari tiedusteli koiran ikää. Kerroin Tyttisen olevan kaksivuotias. Tuomari tarttui Tytin niskapoimuihin ja totesi, että tästä kohtaa koira tuntuu kuusivuotiaalta, peräpäästä ehkä vähän nuoremmalta :D. Kun lisäksi vielä vesihäntä oli iskenyt kovanonnensoturiin, saimme käteemme elämämme ensimmäisen keltaisen nauhan. Mielestäni Tyydyttävä kuvasi Tyttiä ihan mainiosti tuona päivänä, neitoparka kun ei ollut todellakaan parhaassa mahdollisessa kuosissaan.

Sunnuntain näytelmistä Tytti jäikin pois, kun kipeä häntä vähän vaivasi. Illunen puolestaan yllätti. Tuomari piti Ilonaisesta kovasti, mutta Ilonainen ei pitänyt tuomarista ollenkaan! Normaalisti niin avoin, pomppuisa, hörpäkkä Ilonainen tuumasi, että tällä tuomarilla ei VOI olla puhtaat jauhot pussissa ja väisteli häntä parhaan taitonsa mukaan. Näin ollen tuomari ihan oikeutetusti laski arvostelun EH:ään ujostelun vuoksi. Voi DARN, että Emäntää harmitti!!

Näytelmien jälkeen ei tuntunut Tytillä olevan häntä kipiä eikä Ilonaa ujostuttanut yhtään, kun juoksivat ja riekkuivat pää kolmantena jalkana läheisellä sänkipellolla...

966786.jpg
Janipan Giselle aka Tytti

966787.jpg
Janipan First-Lady aka Ilona Ihastus

Nyt se sitten tapahtui!!! Ensimmäinen bernivauvoista lähti maailmalle! Tatu-iskä Emäntänsä ja Isäntänsä kanssa tuli hakemaan poikaansa kotiin. Lakeus kutsui meidän pikkuista Ace Venturaa. Hyvää matkaa Suureen ja Avaraan (varsinkin tässä tapauksessa) Maailmaan, Mamman Äijä!

966783.jpg
BB Ace Venturan eli Aten Iskä, Alpweiden That's It alias Tatu.

966780.jpg
Bouncy Buffoon's Ace Ventura aka Atte :)

966779.jpg
Atte & Uusi Emäntä Henna Latvateikari Karhunkylästä