Voi hitsi, miten aika rientää!! Huhtikuu alkaa olla lopuillaan, kesä on tulossa kovaa vauhtia. Ilmat on olleet aivan ihanat viime päivinä. Aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta ja lämpöasteita on ollut päivällä varjon puolellakin viiden ja kymmenen välillä.

1502175.jpg

Hiihtolenkit alkavat olla sanan varsinaisessa merkityksessä 'mennen talven lumia'.. ladut on jo niin huonossa kunnossa paikoitellen.. välillä tosi pehmeitä, aamusta ihan jäisiä. Olemmekin nostaneet suosiolla sukset narikkaan odottamaan ensi talvea. Kilpiaavalle ollaan tehty kyllä useita lenkkejä.. kun aamutuimaan on lähtenyt liikenteeseen, on ehtinyt hyvin 'hangen selkään'. Iltapäivästä ei tuonne hangelle olekaan ollut enää mitään asiaa. Parin viime viikon aikana ollaan lenkkeilty myös tuolla kylillä. Se tekee tessujen fyysisen puolen lisäksi hyvää myös pääkopalle.. kun ollaan koko talvi romuttu metsissä, 'ihmisten ja koirien ilmoille' palaaminen ennen kesän näyttelyhulinoita on ihan tarpeen.

1502177.jpg

Nellukkakin on palannut mummilalomalta kotiin omiensa joukkoon.. onhan tuota pientä ilopilleriä ollut taas kova ikävä. Tiukkasävyiset keskustelut Nellin ruokinnasta ovat kantaneet hedelmää, neidon vyötärönympärys oli pysynyt ihan entisellään. Hyvä hyvä :).

1502171.jpg

1502172.jpg

Alli The Labukkalapsi esiintyi eilen Sodankylän aurinkoisessa ryhmänäyttelyissä edukseen. Neiti oli PN3 ja sai varasertin! Aivan loistava juttu! Pään muodosta neito sai vähän moitteita, mutta kukapa olisi täydellinen. Tuomari tykkäsi Allista oikein kovasti. Hän ihastui neitokaisen avoimeen ja iloiseen luonteeseen, ylisti rakennetta ja lihaksiston kuntoa, turkkia ja liikkeitä. Sanoi, että 'Upea Koira mutta vaihda tuo pää'. Tuumasin, että olen pään sisäpuoleen niin tyytyväinen, että ei tuu kuuloonkaan ;).

Allin kanssa on käyty myös virallisessa silmätarkastuksessa, silmät olivat terveet. Luupään luut oisi tarkoitus kuvata tulevan kesän aikana. Tulevan kesän suunnitelmiin kuuluu myös taipparit, viimeistään elokuussa. Pitäis nyt päästä vaan vähän reenailemaan hakuruutua oikealla riistalla, kun sitä vaan jostain saisi...

1502173.jpg

Virallisessa, vuotuisessa pevisa-tutkimuksessa on käynyt myös Donna. Neitokaisen sydän kuunneltiin ja terveeksi todettiin tällä viikolla :). Sulhoakin on Donnalle katseltu ja kuutioitu jo pikkuhiljaa. Tarkoitus on astuttaa neiti syksyn juoksuun.
Donnan kanssa on treenailtu tokojuttuja taas; noutoa, hyppyä, seuraamista ja MALTTIA. Niin omaa kuin koirankin. Koira on niiiiiiin kuplivainen, että se karkaa lapasesta vielä kovin herkästi. Varsinkin pidemmän treenitauon jälkeen samalle aaltopituudelle virittäytyminen vie todella kauan. Toisaalta olen erittäin onnellinen energisestä ja touhukkaasta koirasta.. aina on helpompaa yrittää hillitä innosta puhkuvaa koiraa kuin innostaa flegmaattista.

1502176.jpg

Mitä muuten pentusuunnitelmiin tulee, on meillä nyt jännät paikat. Tytti on astutettu Artulla (Lumumba Aragorn) parisen viikkoa sitten. Kunhan tässä vielä joku viikko menee, vien tyttären ultraan. Siihen asti jännätään, miten on pullat uunissa ;).

1506908.jpg

On tässä saanut tosiaan 'paukutella henkseleitä' monenkin asian johdosta. Mimmun lapsi, IsoIita alias Muska viralliselta nimeltään BB Annie Hall, debytoi Kuusamon ryhmiksessä tässä kuussa. Neito oli ROP-pentu ja sai vielä KP:n. Kyllä Mamma on niin mahdottoman ylpeä Mimmukan jälkikasvusta. Innolla odotan, miten lapsukaiset kehittyvät. Nyt vain Raita, Pesonen & muutkin kakarat ilmoittautumaan kesän näytelmiin!
Muskan arvosteli Marja Talvitie seuraavasti:
'Hyvin viehättävä ilmeinen, hyvän tyyppinen ja hyvin liikkuva tyttö. Erinomaiset värimerkit, hyvä karva.' Onnea vielä kovasti, Helena & Muska.. Posiolla nähdään ensi viikonloppuna!