1283026.jpg

Olemme lenkkeilleet ahkerasti koko talven, välillä omalla porukalla ja välillä systerin lauman kanssa. Kamera on kulkenut aika laiskasti mukana, kun on ollut niin pimeää, jopa keskellä päivää. Ilmat on olleet todella pilviset, joka on omiaan pimentämään lyhyitä päiviämme. Pikkuhiljaa päivä alkaa kuitenkin pidentyä ja 'valostua'. Vieläkään semmoisia aurinkoisia päiviä ei ole kovin montaa ollut, mutta kevättä kohtihan tässä ollaan varsinaisesti vasta menossa, joten eiköhän niitä kirkkaitakin kelejä ole vielä luvassa. Ihmeen leuto talvi on tämä kuluva kyllä ollut. Varsinaisia pakkaspäiviä ei ole ollut kuin muutamia, muuten lämpötilat on pyörineet muutaman plusasteen ja -10 asteen välissä monta viikkoa.

1283027.jpg
Tytin kainalokarvoihin tarttuu kuutio lunta yhden lenkin aikana

Tessut alkaa olla jokainen upeassa turkissa (lukuunottamatta 'rimmattua' Nottea ja karvaansa pudottavaa Essiä). Bernit on varsinkin kasvattaneet mahtavan kuontalon, ehkä juuri runsaan ulkosalla olon johdosta. Nyt kun nuo saisi kehään, kun niillä on kerrankin upeat turkit päällä. Meikäläisten tuurilla turkit tippuu just paria viikkoa ennen Kuusamon ryhmiksiä..

1283028.jpg

Mimmin kanssa valmistaudutaan AVOimeen luokkaan, ensimmäinen koitos olisi kesäkuun alussa Kemissä. Muuten neitokainen voisikin olla 'valmis' (tai eihän sitä koskaan voi olla valmis), mutta ryhmätreeniä paikallaoloon pitäisi saada ja nouto kuosiinsa. Noutoa harjoitellaan monella tavalla, leikin varjolla pääasiassa. Suun käyttöä, tavaroiden suuhun ottamista ja kantamista, repimistä sun muuta semmoista on ollut viikko-ohjelmassamme. Monenlaisia asioita on harjoiteltu muutenkin, jos nyt ei päivittäin, niin useamman kerran viikossa kuitenkin.

1283133.jpg

TOKOtreenit AlliMallin kanssa on levänneet niin sanotusti laakereillaan, luvattomankin pitkään. Olemme harjoitelleet pääasiassa kontaktia, näyttelyseisomista ja -juoksemista.. varsinkin tuo jälkimmäisenä mainittu ei meinaa millään luonnistua. Neiti loikkii, pomppii ja kieppuu. Tekee oikeita jättiläiskenguruloikkia ja DOOIIINNNGGG-hypähdyksiä, jos Emäntä vähääkään yrittää muuttaa askellajia käynnistä raviksi. On se sitten energinen ja villi veitikka, tämä meidän Labukkalapsi.. Allin kanssa se TOKOn ALOluokka häämöttää kuitenkin vielä tämän vuoden aikana. Jokohan sitä uskaltaisi ääneen luvata, että loppuvuodesta me meinataan ihan virallisiin kisohin lähteä kansaa naurattamaan...