Oltiin piiiitkästä aikaa treenailemassa koulun kentällä kokoonpanolla Mira, Marjukka & Arttu sekä Mimmi & Donna. Reilun kuukauden mittainen treenitauko on tehnyt meille kaikille todella hyvää. Kun oikein sinniteltiin, onnistuttiin pitämään treenikertakin vielä melko lyhyenä. Vajaat parikymmentä minuuttia treenattiin per karvakuono ja jokaisesta näki, että treeni loppui vähän liian aikaisin. Hyvä niin!

322276.jpg

Donnan kanssa yritetään kasvattaa sitä MALTTIA, joka on luvalla sanoen aika pirskatin vaikeaa! Tuon pienen dynamiittipötkylän kanssa on välillä vähän ihmeissään, kun ohjaaja ei kerkiä ollenkaan matkaan. Pikkuneiti meinaa myös komennella eli haukkumalla ja loikkimalla kerjää käskyjä, joita saisi toteuttaa. Toisaalta tuo innokkuus on aivan ihana asia! On paljon helpompaa kasvattaa malttia koiralle, jolla on jatkuvasti piuhat oikosessa kuin yrittää innostaa tessua, jonka naamalla on EVVK-ilme.
Tämän päivän treenin aiheena oli maahanmeno, paikallaanmakuu ja sivulle tulo. Maahanmeno onnistuu tosi vauhdikkaasti, mutta paikallamakuussa neiti kirppuilee. Lääkkeenä rauhallista palkkausta makupaloilla ja hiljaista, venyttelevää kehua. Kyllä se siitä.

Mimmin kanssa otettiin käskystä pysähtymistä vaihdellen koiran sijaintia ohjaajaan nähden, eli edestäpäin, sivulla kulkien jne. Mimmi pysähtyy käskyn kuultuaan heti parin metrin säteellä. Pikkuhiljaa saadaan alkaa kasvattaa matkaa ja avot; avoluokan luoksetulo olla valmis :)! Paikallamakuuta on Mimmu varmaan miettinyt valmiimmaksi tämän treenitauon aikana, siltä se ainakin tuntui! Mira ja Mimmi makasivat hienosti ja rauhallisesti minuutin verran. Marjukka ja Mira ottivat AVOn paikallamakuun ja itse Mimmin kanssa ihan vaan ALOkkaan.Matkaa oli kymmenisen metriä koiran ja ohjaajan välillä ja Mimmura oli erittäin rauhallinen ja levollisen oloinen koko ajan. Mahtavaa!

322358.jpg

Kotona pääsivät sitten Nelli, Veeti ja Nottekin treenaamaan köökkitokoa.
Notten kanssa tehtiin kertakaikkinen läpimurto istumisessa! Neitiä on ollut todella hankala saada istumaan vaikka miten makupalalla houkuttelisi. Emäntä siinä sitten kuutioimaan ongelmaa ja blondin päässä välähti valo... miksi yritänkään houkutella ja paineistaa koiraa? Miksen vain odota? Noh, meinasi siinä kärsivällisyys loppua ohjaajalta, kun se parikymmentä minuuttia istui keittiön lattialla kahareisin tekemättä mitään. Notte pyöri kuin väkkärä, ihmetteli, heilutti häntää ja lopulta läähätti kuin maratoonin olisi juossut. Sitten se kyllästyi, pyörähti ympäri pari kertaa ja istahti Emännän jalkaa vasten. NAKS! "HÄH??!!", kuului ihan selvästi koiran suusta. Pyöriminen ja hökellys jatkui taas, kunnes varttitunnin jälkeen neiti pyörähti taas ympäri muutaman kerran ja istui selkä Emäntään päin. NAKS. "Siis mitä??!" Muutaman sattumanvaraisen istahtamisen jälkeen neiti alkoi tarjota istumista! Tyyli oli kyllä aika koominen aluksi; neiti pyörähti kaksi kertaa itsensä ympäri ja istahti aina selkä Emäntään päin. Vaan tässä vaiheessa tyyli onkin vapaa, kunhan pylly menee lattiaan. Notte alkoi tarjota istumista aina aktiivisemmin. Seuraavan viiden minuutin aikana neitoa saikin palkita pari-kolmekymmentä kertaa istumisesta!
Kun neito tarjosi noinkin hienosti, vaikeutettiin liikettä ja Emäntä nousi keittiön tuolille istumaan. Huomasi, että liike vaikeutui tessun mielestä huimasti eli Notte oli taas ihan hämillään.. pyöri ja hyöri ja huiskutti häntäänsä ja läähätti... kunnes kääntyi Emäntään selin ja istahti :D!!! Pääsimme niin pitkälle, että Emäntä seisoi ja vaihtoi paikkaa keittiössä ja Notte seurasi innokkaasti ja tarjosi istumista heti, kun Emäntä pysähtyi. AIVAN LOISTAVAA! Mamma on niin ylpeä pikku cockeritytöstään.

Nellin ja Weetin kanssa otettiin lyhyitä seuraamispätkiä, paikallamakuuta ja kunnollista perusasentoa. Nelli on aivan mahdottoman innokas ja iloinen oppilas myöskin... melkein voi kuulla sen nauraa hihittelevän liikkeitä tehdessään!

Tästä on hyvä jatkaa Uuteen Vuoteen. Muutama uudenvuodenlupauskin ensi vuodelle tulee tehtäväksi;
* Donnan kanssa ensimmäinen TOKOkisa
* Mimmin kanssa myös ensimmäinen TOKOkisa, tavoitteena TK1
* Mimmi läpäisee BH-kokeen
* Tytin kanssa korkataan näyttelyputki
* Emäntä läpäisee keväällä metsästäjätutkinnon, hakeepi kantoluvat haulikkoonsa
ja läpäisee syksyllä hirven ampumakokeen

Muiden tessukoiden kanssa pidetään muuten vain hauskaa ja tokoillaan, mejäillään ja retkeillään metsässä omaksi iloksi ja mielenvirkistykseksi.

Haluankin nyt toivottaa kaikille Ystävillemme, Tuttavillemme sekä jokaiselle lukijalle
Menestystä ja Myötätuulta vuodelle 2007!

"Niin paljon mahtui vuoteen tähän, jota on enää jäljellä hyvin vähän.
Sä enkelin siivin uuteen vuoteen kulje ja keskiyöllä toivoen silmäsi sulje.
Anna kauniiden toiveiden sua uudelle vuodelle kantaa
ja seikkailumielellä katso, mitä se sulle antaa."