Oon kyllä tiedostanut sen, että Donna on ihan mahoton hätähousu ihan kaikessa, mihin se rupiaa... Mutta että piti nämä vauvatkin pukertaa niin hätäisesti tähän maailmaan, ihan ennen aikojaan, kun vasta 8. tiineysviikko tuli täyteen.

Noh, kun ne nyt kerran ovat tällä, saanen Ylpeänä esitellä BB Abba -pentuset:

Emmi (rubytyttö) ja bläkkäripojat Elvis (pun.), Einari (vaalsin.), Eemeli (merkitön) ja Pikku-Eero (valkoinen) Pusu.

1239352348_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Torstain ja perjantain välinen yö oli melkeinpä uneton, kun Donna petaili ja järjesteli makuukamariaan urakalla uuteen uskoon. En ollut kuitenkaan vielä kovin huolissani, olihan vasta 56. tiineysvuorokausi menossa. Eilen aamusella sitten mittasin lämmöt ensimmäisen kerran ja mittari näytti 37,1! No huh! Vaihdoin mittaria, toinen näytti 36,9! Ei hitsi, joko molemmat mittarit on rikki tai Donnan synnytys on käynnistynyt. Olin aamuhukin jälkeen puoli neljään asti kotosalla seuraillen tilannetta ja kun Donna vaikutti rauhalliselta, lähdin iltanavettaan. Ohjeistin kuitenkin kotiväkeä soittamaan heti jos jotain alkaisi tapahtua. Ilta oli kuitenkin rauhallinen ja palatessani navetalta seitsemän pintaan, Donna oli edelleen pirteä ja normihössöitsensä, söi iltaruokaansakin hieman.

Kävimme nukkumaan vähän ennen puoltayötä, kunnes yhden aikaan heräsin parkaisuun.. lapsivedet olivat tulleet ja Donna synnytti ensimmäistään, rubytyttöä. Kaikki mahdolliset kauhuskenaariot ja pelot pyörivät mielessä... pienet pentuset eivät varmaan mitenkään olisi vielä ihan valmiita tähän maailmaan! Olihan vasta ensimmäisestä astutuksesta laskettuna 57. tiineysvuorokausi alkanut. Pentuja putkahteli melko tasaiseen tahtiin pitkin yötä, tunnin parin välein. Itselleni jäi tehtäväksi vain sivusta seuraaminen, Donna hoiti erittäin mallikkaasti ja tunnollisesti ÄitiKoiran tehtävät.  

Vähän turhan aikaisesta synnytyksestä huolimatta kolme vauvoista on ihan hyvän kokoisia, reilut 160 grammaisia jokainen. Kaksi poikaa on sitten vähän pienempiä, hieman yli 130 g molemmat. Kaikki ovat kuitenkin ainakin vielä erittäin reippaita ja pontevia, jokainen on löytänyt tissinkin ja yrittänyt opetella, mitä sillä tehdään Hymy.

Nyt vain pidetään peukut ja varpaatkin pystyssä, että kaikki menisi edelleen hyvin ja pentuset alkaisivat kasvaa ja vahvistua 'varaslähdöstä' huolimatta.

1239352358_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaan nyt tämä emäntä käy tuohon pitkälleen vähäksi aikaa.. kahden perättäisen yön valvominen repii ihan hitsisti leukoja...