24.10.2004
Paikka: Eteinen
Harjoituksen tarkoitus: Seisominen, sivulle perusasentoon tuloa
Harjoituksen kulku: Vieläkin seisomista opeteltaessa Mimmi tarjoaa ensin istumista. Kun siitä ei palkkaa tule, neiti hypähtää seisomaan ja pitää kontaktia ihanilla mantelinmuotoisilla silmillään. Olen opettanut neitiä tulemaan välillä ihan eteen istumaan, kun kutsun luokse. Myös seisomaan neiti tulee ihan eteen ja napittaa silmiin niskat "kekassa". TOKOa ajatellen tosi hyvä juttu, näyttelyitä ajatellen ei niinkään. Hienoja poseeraus- ja seisontakuvia ei meinaa millään saada, kun neiti seisoo niin lähellä minua. Jos taas laskeudun kyykkyyn silmät samalle tasolle neitokaisen kanssa, neiti tulee niin lähelle naamaani, että meillä on melkein nenät kiinni toisissaan :D.. Ota siinä sitten hienoja poseerauskuvia... 
Makupalalla houkutellen sivulle perusasentoon on lasten leikkiä.. näinkin ahmatin kakaran saa vaikka kiipeämään tikapuita pitkin puuhun broileripullan perässä. Neiti istua napsahtaa reisituntumaan hienosti makupalaa seuraten ja killottaa silmiin. Toistettiin kymmenkunta kertaa.

20.10.2004
Paikka: Kotona sisällä
Harjoituksen tarkoitus: Seisomista, maahanmenoa
Harjoituksen kulku: Seisominen alkaa luonnistua hyvin. Harjoittelun alkuvaiheessa Mimmi tarjoaa aina istumista, mutta kun en taaskaan huomioinut sitä mitenkään, alkoivat aivot ihan selvästi raksuttaa. Sainkin palkata noin kahdestakymmenestä hienosta seisomisasennosta, ennen kuin päätettiin se liike. Maahanmenoa harjoiteltiin taas entiseen tyyliin; nyrkki maahan, koira meni perässä, käsky ja palkka samanaikaisesti. Kyllä nuo penskat oppii tässä iässä todella nopeasti asioita.

Mimmi viettää paljon aikaa ulkosalla kahdestaan Kamun kanssa. Kamua ei huvita riehua eikä leikkiä kakaran kanssa, niinpä ne voi huoletta laittaa yhdessä kartanolle ilman pelkoa, että leikit yltyvät Mamman selän takana liian raisuiksi. Mira kyllä painisi ja leikkisi Mimmin kanssa todella mielellään, mutta kun se Mamma ei anna.. kokoeroa on vielä liikaa ja Mimmin kasvu kriittisessä vaiheessa.

18.10.2004
Miralla oli taas tokotreenit Kemijärvellä ja Mimmi oli mukana katselemassa sitä touhua. Mentiin kuljeksimaan kentän reunalle jo meitä ennen olevan alkeisryhmän harjoitellessa. Siellä olikin monta koiraa yhtä aikaa, joita Mimmi pääsi ihmettelemään. Se pakollinen kaupunkikierros Kemijärven keskustassa piti Mariian kanssa myös käydä. Kova itku ja ulinahan siitä tuli taas, kun piti lähteä kaupungille käppäilemään ja emäntä jäi Miran kanssa torille treeneihin. Kakara on niin Mamman perään. 

17.10.2004
Paikka: Omassa kotona
Harjoituksen tarkoitus: Kontaktia vahvistetaan joka kerta ja aina varsinaisten treenien välissäkin. Seisomista opeteltiin myös ja sivulle tuloa.
Harjoituksen kulku: Kontaktissa palkkauksen aikaa pidennetään varovaisesti, mutta kuitenkin palkataan vaihtelevasti tyyliin "milloinkaan et voi tietää".. Seisominen tuntuu edelleen melkoisen vaikealta neitokaisesta; miten onkaan niin paljon mukavampaa ja helpompaa istahtaa, kun on niin leveä pyllykin :). Istuminen on myös ollut se kaikista ensimmäinen asia, minkä neiti on oppinut, joten ei ole ihme että sitä kokoajan tarjotaan. Parin viimeisen rauhallisen seisomisen jälkeen lopetettiin, että jää hyvä mieli kummallekin. Sivulletulo makupalaa seuraten oli taas "piisofkeik".. kohta saa ottaa käskysanan mukaan.

15.10.2004
Paikka: Keittiö
Harjoituksen tarkoitus: Kontakti, sivulletuloa, seisomista
Harjoituksen kulku: Kontaktia otettiin taas samaan tyyliin, kuin aikaisemminkin. Mimmi on todella kontaktinhaluinen tyttö, aivan ihastuttavasti napittaa silmiin pitkiäkin aikoja :). Sivulletuloa reenattiin myös. Liike ei ole ihan uusi, ollaan aikaisemmin otettu sitä muutamia kertoja; koira seuraa makupalan perässä sivulle ja istua napsahtaa perusasentoon. Liike on todella helppo, kun tuo makupala on niin kiinnostava. Toistettiin viisi kertaa.
Seisominen tuli ihan uutena liikkeenä. Se tuntui Mimmistä hankalalta, sitä kun on tottunut istua napsahtamaan aina aikaisemmin. Yritettiin siinä jos vaikka mitä keinoa saada neiti jäämään seisomaan, mutta aina se pylly piti iskeä kenttään. Taktiikkaa piti tarkastella uusiksi ja niinpä aloin vain odottaa, että tyttö seisoo. Huuhailtiin siinä keittiössä ja aina, kun neiti sekunninkin seisoi neljällä tassullaan, ei aikonut istua eikä liikkunut, kehaisin ja annoin palkan. Pikkuhiljaa Mimmi alkoi ihmetellä, että eikös tässä tarviikkaan aina istua? Lopetettiin hienoon seisonta-asentoon melko pian, ennen kuin neiti ehti kyllästyä koko touhuun.

14.10.2004
Paikka: Keittiö
Harjoituksen tarkoitus: Kontakti, maahanmeno
Harjoituksen kulku: Vaikka kontaktista palkataan päivän mittaan monessa eri tilanteessa, vahvistetaan sitä myös "reeneissä". Mimmi istuu edelläni tai sivulla, tapittaa silmiin ja saa kehun ja palkan. Hieman voi jo muutamia sekunteja odottaa ennen palkkausta, kontakti säilyy hyvin. Maahanmenoa otettiin myös, neiti menee maahan heti, kun nyrkki koskee lattiaan. Käskyä ei ole vielä, voisi ottaa mukaan jo ensi kerralla.

13.10.2004
Paikka: Keittiö
Harjoituksen tarkoitus: Maahanmenoa, istumista, kontaktia
Harjoituksen kulku: Ensimmäistä kertaa maahanmeno -harjoituksia => nyrkkiin makupala, nyrkki koiran kuonon eteen maahan. Kun koira meni maahan yrittäessään saada makupalaa, nyrkki aukesi ja kehut tuli kaupan päälle. Viidennen toiston jälkeen Mimmi alkoi mennä maahan heti laittaessani nyrkin lattiaan. Toistettiin noin kymmenkunta kertaa, vielä jäi into päälle! Sitten palkattiin kontaktista => Mimmi istui edessäni ja tuijotteli silmiin, palkka tuli vaihtelevasti muutamien sekuntien jälkeen. Jos katse herpaantui, odotin että kontakti palautuu taas ja silloin heti palkka ja kehut. Istumista Mimmin kanssa on harjoiteltu jo parisen viikkoa. Treenattiin nytkin seuraavasti: Kutsuin neitiä mukaan peruuttaessani, tyttö seurasi fyysisesti ja katseellaan. Pysähdyin, Mimmi pysähtyi ja istua napsahti. Samaan aikaan annoin käskyn "istu" ja palkkasin heti. Toistettiin kymmenisen kertaa. Treeni kesti kokonaisuudessaan vajaat kymmenen minuuttia, kovasti neiti olisi vielä halunnut jatkaa!