Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä. Raketit paukuteltiin takapellolla, aamun ohjelmassa sitten paukkujen jäänteiden keräämistä, etteivät päädy tessujen kitaan.

Joulu tuli ja Joulu meni. Aina yhtä yllättäen ja aina yhtä ähkynä piti pyöriä. Tuli syötyä kinkkua ja suklaatia. Salaatteja ja laatikoita. Lohta ja silliä. Rosollia ja ja ja... Tessut saivat vain kinkkua. Ja riisipuuroa. Keittiössä kävi melkoinen päivystys pyhien aikana, kun herkkuja pöytiin aseteltiin.
Myös vieraita kävi, useampia. Toiset viipyivät useamman päivän, toiset piipahtivat vain päiväseltään. Kiitos kaikille Ihanille Vieraille kun kävitte ja olitte . Tervetuloa taas Teerivaaraan!

Joulukuu oli muutenkin aika hektinen, etten sanoisi ruuhkainen monine tapahtumineen ja reissuineen. The Thing on ehdottomasti laumamme uusi jäsen, bernipoika maailmalta Don Quiote from Balihara Ranch! Tervetuloa Suomen Lappiin Pikku-Danny .

Danny on hyvin lupaava miehenalku, joten toiveet ovat korkealla tämän pikkuherran suhteen. Jännityksellä odotamme tulevaa, miten meijän The Tyyppi tulee lunastamaan paikkansa akkalaumassa. Luonnetta kuitenkin piisaa, joten uskon hänen pärjäävän hurmaavalla olemuksellaan ja määrätietoisella asenteellaan!

Dannyn mukana Suomeen matkusti myös hänen velipoikiaan, jotka matkasivat omiin koteihinsa Suomeen saapuessaan.. mm. Donatello from Balihara Ranch kiusaa Juukan seutuvilla IsoVeljeään BB Will Turneria alias Simoa  .

Yksi pentu etsii yhteistyökykyistä, rakastavaa kotia itselleen. Soittelehan tai laita mailia, mikäli olet kiinnostunut lupaavasta tuontiuroksesta!

Joulukuun alkupuolella matkasimme etelään sitten Mimmusen kanssa. Mimmi oli ilmoitettu Messariin Voittajakekkereihin, kun se oli niin mahottoman komiassa turkissa. Aloin pestä ja puunata koiraa lähtöpäivän aattona. Ja olishan se ollutkin jotakin, jos kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan... Melkein kaikki tessun karvat jäivät pesuhuoneen lattiaa peittämään. Mitä ei irronnut pestessä, putosi sitten kuivatessa keittiön lattialle. Harmitti vietävästi, mutta ajateltiin sitten, että otetaan reissu ihan loman kannalta ja irtiottona arjesta. Ja onhan sitä Mimmiä Voittajanäyttelyissä karvattomana juoksutettu ennenkin eli sinänsä ei mitään uutta. Hyppäsimme Isännän kanssa kennelkerhon bussiin ja niin matka kohti etelää alkoi.

Mimmi sai lauantaina EH:n erittäin hienoin arvosteluin. Isäntää ja tytärtä oli vain naurattanut kehän laidalla, kun olimme Mimmusen kanssa juosseet ympyrää karvatupot perässämme leijaillen..

Lauantaina iltasella kävimme illastamassa ja istumassa iltaa ystäväpariskuntamme kanssa kaupungin yöelämässä. Olihan mukava ilta, kiitos Berny ja Teija . Hotellihuoneeseen palattuamme totesin Mimmin ontuvan toista etustaan. Ajattelin, että on nukkunut sen päällä ja kinttu on puuduksissa. Mimmi takapää on joskus aika jäykän oloinen makuulta noustessa, joten tuumasimme vaivan siirtyneen myös etupäähän. Aamulla Mimmukka ontui etustaan vielä enemmän. Illan iloista aiheutuneesta päänsärystä ja Mimmin ontumisesta johtuen olikin helppo päättää, ettei lähdetä Messariin toikkaroimaan ollenkaan. Harmittaa hieman, että missattiin Annin ja Benjan (BB Ava Gardner) kanssa sovitut treffit. Mikä kuitenkin lämmitti aivan erityisesti mieltä, oli meidän Illusen pojan ja Aamun velimiehen upea menestys sunnuntain kehissä; Janipan Tuukka nappasi Pohjoismaiden Voittaja Junnutittelin! Onnea vielä kerran, Tuukka & Kotiväki!! Olet niin hieno poika!

 Kotimatka Helsingistä Rovaniemeä kohti alkoi hyytävissä merkeissä. Bussikuskit ihmettelivät, ettei lämmityslaite ala puhaltaa lämmintä ollenkaan. Eikä se sitä alkanut tehdä koko matkalla. Pakkasta oli vaihtelevasti parisenkymmentä bussin ulkona, vähän vähemmän sisäpuolella. Minulla ja Isännällä sekä muutamalla muulla oli sentään makuupussit, joissa nuokkua ja yrittää pysytellä lämpimänä. Kyyti oli kuitenkin kylmää ja matka tuntui kestävän ikuisuuden. Ihmetellä täytyy, että bussimme väki ankarasta palelemisesta huolimatta jaksoi pysytellä niin positiivisella mielellä. Rovaniemelle maanantaiaamuna saapuessamme pakkasta oli -25 ja linja-autoasemalle jättämämme paku hytisi kylmissään. Olisihan sitä luvannut melkein vaikka mitä, että olisi saanut kylmästä bussista hypätä lämpimään autoon. Ilta oli pitkällä ennenkuin kotona ehti saunaan ja lämpiämään. Olihan se reissu!

 Tiistaiaamusella soittelin eläinlääkärille ja pääsimmekin heti samana päivänä vastaanotolle. ELL totesi Mimmusen oikean etusen ulommaisen varpaan olevan venähtänyt ja kovin turvoksissa. Mimmi sai kipulääkkeitä ja antibioottikuurin tulehdukseen. Epäilen varpaan venähtäneen, kun tessu on käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja nukkunut pehmeällä sängyllä poissaollessamme. Sängystä liukkaalle lattialle hyppääminen on todennäköisesti saanut varpaan venähtämään. Muuta selitystä on vaikea keksiä, kun jalka oli syömään lähtiessämme ihan kunnossa. Kipulääkkeistä johtuen Tamminäyttely Kajaanissa jääpi Mimmin kohdalta väliin. Vaan eipä haittaa yhtään, onhan tuo tessu nyt ihan kalju. Tamminäytelmiin kuitenkin mennään, labukkarouva Inka on ilmoitettu sinne myös.

Messarin reissulla tapasimme ystävämme Espoosta. Nekku (BB Timon) perheineen tuli tapaamaan KasvattajaMammaansa ihan vartavasten! Olipas Nekusta kasvanut hieno poika, aivan ihana pää ja mikä luonne! Mahdoton heilurihäntä, iloinen pikkuveitikka! Oli aivan ihanaa nähdä pitkästä aikaa Elisa & Lapset! Kiitos vielä, kun toitte Nekun näytille. Toivottavasti nähdään taas jossain vaiheessa! Paljon rapsuja ja suukkoja Nekulle!


Bouncy Buffoon's Timon, 8 kk

Tällä viikolla myös Timonin eli Nekun velimies Pumba kävi kylässä kasvukodissaan. Pumban IsoSisko Tessu oli myös mukana, joten meillä oli koossa ihan täysi värisuora, kun Nelli ja tietysti ÄitiKoira Donna ottivat osaa miitinkiin .


Pumban Isompi Emäntä Donna sylissään, Donnan poika Pumba ja Pumban PikkuEmäntä Nellin ja Tessun kanssa

Myös Pumba on kasvamassa hienoksi mieheksi ja tuntuu olevan luonteeltaan todella 'donnamainen'.. vai sanoisiko oikeastaan 'jasumainen'. Poikien isukki ei jää kyllä metriäkään jälkeen morsiostaan, joten mitäpä muuta odottaa saattaakaan kahden rämäpään jälkeläisiltä. Vauhtia ja Vaarallisia Tilanteita.

Olemme ehtineet joulukuullakin lenkkeillä metsässä ahkerasti. Välillä koko porukalla ja välillä kelkkaillen isojen tessujen kanssa. Kameraa ei ole kovinkaan monella lenkillä viitsinyt kuljetella mukana, valoa kun ei ole nimeksikään ulkona. Kunhan sydäntalvi kääntyy kevääksi ja valo lisääntyy, tulee kuviakin taas päiviteltyä albumeihin varmaan enemmän.


Aamu, Nasu ja Donna


Saga ja Inka


Hieno Aamu


Lenkin jälkeen onkin kiva köllötellä kylki kyljessä lämpimässä pirtissä..

Tammikuu tulee olemaan myös kiireinen, tosin reissuja ei kovin monia pitäisi olla tulossa tuon Kajaanin Tamminäyttelyn lisäksi. Tosin juoksuja odotellaan muutamallekin tyttärelle, joten saattaapihan se olla, että Wolkkarin keulaa johonkin suuntaan pittää kääntää..

Leppoista eloa ja Onnea & Menestystä alkaneelle vuodelle toivottaa Team Teerivaara!