No niihh... täällä ollaan taas, täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Sivujen samoin kuin bloginkin päivityksissä on ollut piiitkä tauko, lähinnä alkukesästä olleen muuton ja sen tuoman tietoyhteyksien katkoksen ansiosta. Paljon on siis kuitenkin tapahtunut, yritän ohessa vähän tiivistää tämän alkukesän tapahtumia :)...

1694631.jpg
Kuoskun koulu, rakennettu 1924

Olemme muuttaneet touko-kesäkuun vaihteessa Savukosken kuntaan, Kuoskun kylään. Asustamme vanhaa kyläkoulua isolla uusioperheellä. Poppoomme koostuu 16-, 15-, 14- ja 10-vuotiaista pojista, 11-vuotiaasta tyttärestä sekä jo 'omillaan' elelevistä 23 v. ja 18 v. tyttäristä. Tessulauma on pysynyt ennallaan, tosin Kuoskun pihaa vahtii tällä hetkellä vain toinen norjanharmaista, Elli. Essi jäi entiselle Isännälleen jahtikaveriksi Niemeen.

1694836.jpg
Janipan Elli

1694678.jpg
Wanha pihasauna, jonka ympärille tulee tarha. Tarhasta tulee sisäänkäynti tupaan, eli tessut saavat ihan kivan, lämmitetyn koirankopin ;).

Muuton myötä tekemistä on piisannut niin sisällä kuin ulkonakin. Peruna- ja kasvimaat on pitänyt perustaa alusta alkaen ja piha-alueessa on vieläkin haastetta, onhan se päässyt hieman rehevöitymään ja ollut muutenkin kesannolla usean vuoden ajan. Kun ilmat on kuitenkin olleet niin ihanan kesäiset, ei olla maltettu paljoa sisähommissa olla, vaan on ulkoiltu, rapsutettu pihaa, treenailtu tessuja, lenkkeilty fillarilla, käyty jopa kalassa. Myös Kuoskun upeaan erämaahan on päästy tutustumaan päivänä muutamana ajaen 'offroadia' Syncrolla. On täällä luvalla sanoen kyllä upeat maastot!! Hillajänkiä ja mustikkamaita on löytynyt useita. Jos kukinnasta nyt jotain voi veikata, tulossa on ihan kohtuu kiva marjasato!

1694679.jpg
Savukosken kairaa

1694681.jpg
Hilla kukkii komeasti

Viime kuun puolessa välissä olin Kemijärven Kaupungin ja Koillis-Lapin Kennelkerhon yhdessä järjestämällä Nuori & Koira -leirillä kolmantena 'isosista'. Leiri järjestettiin Kostamon hienolla Maamiesseuran talolla. Nuoria oli koirineen toistakymmentä, meidän teamia edustivat Juliet sekä tessut Donna ja Tytti.

1694636.jpg
Donna ja Tytti lepäilevät välillä häkissään.

Leirillä oli tosi kiva tunnelma. Ohjelmaa oli joka päivälle 'ainakin tarpeeksi', joten leiriläiset pääsivät tutustumaan monenlaisiin koiramaisiin lajeihin; harjoiteltiin tokohommia, jäljestystä, agilityä, olipa meillä vielä näyttelytreenitkin. Paistettiin makkaraa, lättyjä ja kisattiin kivoja, leikkimielisiä kilpailuja. Hienosti kaikki leiriläiset pärjäsivät tessuinensa ja olivat jokainen aktiivisesti menossa mukana. Kiitoksia vielä kaikille reippaille leiriläisille ja terkkusia tessuille! Ensi vuonna taas suunnitelmissa mukavia leirituokioita :).

1694635.jpg
Juliet ja Donna treenaavat keppejä

1694714.jpg
Juliet ja Tytti näyttelytreeneissä

Ollaanhan me pyörähdetty näyttelyissäkin. Olimme Mimmukan kanssa Rovaniemen perinteisissä Juhannusnäytelmissä. Tuloksena tällä kertaa pelkkä ERI. Nyt ainakin kaksi meidän bernukoista jääpi näyttelytauolle, palataan asiaan tuossa loppuvuodesta. Karvat alkaa olla niputettuna lukemattomiin roskapusseihin, joten nyt tiputellaan vielä loputkin ja sitten keskitytään kasvattelemaan uutta turkkia.

1694634.jpg
Mimmi ja Emäntä Juhannusnäytelmissä

Alli The Energetic Labrador on päässyt toteuttamaan itseään ja purkamaan patoutumiaan niin metsään kuin damitreeneihinkin. Labukkalapselle on vedetty pari verijälkeä, toinen jo satametrinen. On sillä tessulla kyllä oiva nokka! Tyttösen jälkityöskentelyyn saa olla tyytyväinen, intoa piisaa ja malttiakin alkaa viime kesän häsellyksen jälkeen löytyä. Tokihan ne viime kesäiset, puolen vuoden iässä tehdyt jäljet olivat vasta sellaista esikoulua. Nyt yritetään tosissaan saada tessu pysymään jäljen päällä ja löytämään se kaato sieltä lopusta.

1694638.jpg
Maanantaina jäljellä

Damitreenejäkin on jatkettu pitkähkön tauon jälkeen. Pelkkiä maltillisia(!) noutoja on treenailtu, sekä hakuruutua kahdella damilla. Idea alkaa Allille olla selvä. Kun ruutuun lähetetään, sieltä pitäisi jotain löytyä. Olen erittäin tyytyväinen Allin sinnikkyyteen.. jos damia ei kohtuullisen ajan kuluessa sieltä ruudusta löydy, neiti pysähtyy katsomaan minua kuin kommenttia odottaen. Kun vaan seisoskelen hiljaa ja odottelen tovin, lähtee labukkalapsi itsenäisesti uuteen hakuun ja viheltelee mennessään tuttua, vanhaa biisiä 'etsin kunnes löydän sun...'

Damitreenejä vedessä on harjoiteltu myös. Sehän onkin tuttua juttua, onhan vesinoudot olleet hanskassa jo puolivuotiaasta lähtien. Palautukset eivät ihan joka kerta tule käteen asti, mutta fiilataan, fiilataan.. Pääasia, että vesi on rakas elementti ja koira on ns. noutovarma eli damit eivät jää koskaan veteen killumaan virran vietäväksi :).

1694748.jpg

1694641.jpg

Allin hyvää lihaskuntoa on pidetty yllä uittamalla ja fillarilenkillä. Ja mikä parasta, uimisen ja lenkkeilyn voi yhdistää mukavasti. Labukka kun on, AlliMaakari löytää uimiseen soveltuvan ojan, vaikka kyseisen ojan pohjalla vallitsevan mudan vesiprosentti ei enää niin korkea olisikaan..

1694639.jpg

Viime viikonloppuna pääsivät Alli ja Mimmi reissuun, kun suuntasimme kirsumme kohti Kemijärveä ja joka vuotisia perinnepäiviä, Papatuksia. Koillis-Lapin Kennelkerhon väkeä oli paikalla antamassa agility- ja tokonäytökset sekä kertoilemassa perinnepäivien yleisölle koirista ja kerhomme toiminnasta muutenkin. Parasta tessujen mielestä oli kuitenkin varmaan se, että koko vuoden rapsutuskiintiö tuli kertaheitolla täyteen, kun monen ikäistä rapsuttajaa ja halijaa kierteli tapahtuma-alueella myös koiriamme jututtamassa.

1694643.jpg
Mimmi ja Alli Papatuspäivillä

1694642.jpg
Mimmu ja Mamma valmistautumassa tokonäytökseen

Kesäkuu huipentui Mimmun vaavin, IsoIitan eli Muskan vierailuun. MuskaPikkuinen, ihana bernilapsi on meillä hoidossa Emäntänsä reissun ajan tämän koko viikon! Ensimmäisen illan Muskeliini istua napotti ulko-ovella Emäntäänsä odottaen. Tuumasin hälle, että pitkäksi tulee viikko, jos siinä meinaat istua, tulehan poikkee. Toisesta päivästä lähtien Muska on ollut kuin kotonaan laumassamme. Kovasti lapsonen yrittää Äitiään leikkiin houkutella, mutta MimmuMamma sanoo, että 'Älä pentu viitti, en kehtais ny sun kanssa otella'.

1700733.jpg
Muska eli BB Annie Hall 10 kk 'mummolassa' :)

HollywoodStars-pentusista puheenollen; muutama kakru on näyttäytynyt jo kehissä. Muskan lisäksi myös Atte eli BB Ace Ventura, Isänsä Ainoa Poika, esitti debyyttinsä hienosti Haukiputaalla menneenä viikonloppuna. Bernit arvosteli Jari Laakso, Aten seuraavin sanoin: 'Tasap. kehittynyt, hyvä rungon pituus, etuosa tarvitsee aikaa, hyvät takakulmaukset, hyvä rungon tilavuus, hyvä pään profiili, leveyttä tulee iän myötä, kaunis väritys, lupaavat takaliikkeet, edessä vielä ymmärrettävää löysyyttä, hyvä purenta.' Tuloksena JUN EH2. Siitä on hyvä jatkaa, hienoa Atte & kotiväki! Kiitoksia vielä Hennalle hienoista kuvista ja kuulumisista muutenkin, päivittelen niitä tuonne sivuillekin lähipäivinä :).

1694923.jpg
Atte eli BB Ace Ventura 10 kk

The Lord Of The Rings -pentuetta ylpeästi ja ansiokkaasti Ihan Itsekseen edustava BB Frodo Baggins alkaa olla jo Mies, ja niin äitinsä näköinen, suloinen pakkaus :). Ihan sattumalta törmäsin pikkumieheen ja hänen nuorempaan emäntäänsä männä viikolla kaupungissa. Olihan Mökö miehistynyt mahdottomasti ja säilyttänyt ihanan reippaan luonteensa. Ensimmäisiä näyttelyitä suunnitellaan, josko tämä pikkumies vielä tämän vuoden puolella näytelmäkehissä nähtäisiin. Terveisiä kovasti Kemijärvelle Mökön perheelle, kiittelen myös teitä kuulumisista ja kuvista. Ohessa vähän esimakua, miltä meidän rakas Reppuli tänä päivänä näyttää.. Lisää kuvia tulossa myös sivuille, kunhan saan sivuston remontin läpivietyä.

1694930.jpg
BB Frodo Baggins 12 kk

Dodii.. tulihan sitä kuulumista jonniin verran.. näin tiivistettynä ;). Sivujen päivitysremontti on työn alla, valmistunee tällä viikolla... Oikein Aurinkoista ja toimeliasta kesää kaikille toivottaa Maarit & Team Tessut.