1803233.jpg

Niin se vaan on kesä kääntämässä kelkkaansa syksyä kohti. Tänä aamuna saateltiin nuorimmaiset kouluun sorvin ääreen, eli lomat on nyt naatiskeltu ja arki alkaa taas.

Lomailimme heinäkuussa pari viikkoa etelässä KePon sukulaisissa ja ystävissä. Täytyy sanoa, että armas suomenniemi on tullut erittäin tutuksi tässä kevään ja kesän aikana. Kesälomalla pääsin tutustumaan paremmin sitten maamme eteläiseen rannikkoon; reissattiin parin viikon aikana melkein Hangosta Haminaan ja monessa kohteessa sillä välillä. Kotkan meripäivät tuli nähtyä, Lintsillä käytyä tietysti niinkuin joka kesä ja metsämansikoita syötyä Loviisan metsissä. Ja istuttua lämpiminä, pimeinä iltoina saunan jälkeen ulkosalla ihmettelemässä, kun ei ole ainuttakaan sääskeä korvan juuressa pingaamassa!

Lomareissulle pääsivät mukaan Team Tessuista Mimmi, Alli, Tytti ja Ilonainen. Neidot majoittuivat helteiden vuoksi 'Fammun' tallissa, jonka viileällä betonilattialla oli erinomaiset lysti nukkua 'roijjua'. Meidän lappilaistyttäret pääsivät myös ensimmäistä kertaa mereen uimaan, olihan se lystiä touhua!

1803231.jpg

1803242.jpg

1803234.jpg
Uimareissujen jälkeen oli aina ihan märät ja väskät tyttäret

Kesän kääntyminen syksyksi merkitsee myös metsästyskauden alkua ja sekös onkin mukavaa! Alli pääsee ensimmäistä kertaa tosi touhuihin eli tekemään sitä, mistä eniten tykkää; noutamista, uimista, uimista noutamista, veneestä hyppelyä ja uimista. Ja noutamista. Ja uimista.

1803229.jpg

Damitreenejä on otettu siis myös veneestä käsin, eli KePo sinkoaa damit veneestä veteen, Alli saa lähteä noutoon veneestä ja palautukset sitten Emännälle rantatörmälle. Veneestä loikkaaminen, nou problem. Palautukset, big problem! Aikaisemmin niin kivat ja varmat palautukset ovat vähän sählinkiä, koira kuumuu ihan mahdottomasti jostain syystä. Eikun treeniä vaan lisää, rauhallisia palautuksia, yhdellä damilla, hissuksiin...

1803230.jpg

Ja sitten niitä vaaviuutisia.. Meidän Illu Ihastus, Ihanainen PikkuNainen eli Janipan First-Lady on kohta Äiti! Ilona kävi astutusreissulla komian Henkan (Lapinlauhan Henkka) luona kasvattajansa Paulan kanssa, tulos on nähtävissä yläpuolella ;). Tiineyspäiviä on nyt 53 eli ensi viikolla pitäisi pikkuisten, ihanaisten palleroiden syntyä. Jännityksellä odotamme, mitä tuleman pitää. Ilona tekee pentusensa täällä kotona, olemme kaikki oikein tyytyväisiä ratkaisuun.. eikä varmaankaan vähiten itse PikkuMamma, kun saapi kupsottaa sitten oman Emännän Makkarissa, omassa pentulootassaan :).
Ai niin, appropåus; kävimme tänään röntgenissä tiirailemassa, montako pikkupikkuilppaa ja pikkupikkuhenkkaa siellä massussa pötkötteleekään.. laskimme porukalla, että viisi pientä pernukkaa siellä Ilonaisen massussa loikoili, kuka minnekin päin vinksollaan, sulassa sovussa.

Muuten elämä kulkee hissuksiin, ilman isompia kuulumisia. Olemme käyneet hillassa, saaneetkin jonkun verran ja nyt odotellaan mustikoiden kypsymistä. Ja pottujen kasvamista. Ja sipuleiden ja muidenkin ihanien juuresten ja vihannesten, mitä tuossa talon päädyssä nyt kasvaa.

Koirarintamalla on tulossa jottain vielä tälle vuodelle; Alli on ilmoitettu sunnuntain erkkariin ja on jonossa ensimmäiseen viralliseen MEJÄ-kokeeseensa! Saapipa nähä, miten Äijän käy.. ja Allin ;). Muutama lyhyempi motivaatiojälki on tarkoitus vielä Allilla ajaa ennen syyskuun koetta. Allille on varattu ensi viikolle aika myös luu(pää)kuviin, eli Rovaniemelle ajellaan keskiviikkona Ullan luo, mikäli Ilona ei päätä alkaa punomaan pentusiaan juuri silloin.

1803356.jpg

Mimmi on jonossa syyskuun loppupuolella Kemissä järjestettävään luonnetestiin, todennäköisesti paikka lohkiaapi. Jännitetään sitä nyt kuitenkin vielä vähän aikaa. Mimmuraisen kanssa myös tokon AVOon ollaan menossa. Mennäänkö jo parin viikon päästä Kemijärvelle vai säästelläänkö yleisön nauruhermoja syyskuuhun ja Sodankylän tokoihin.. siellä ois kyllä vähemmän tuttuja, että jos sitten sinne.. ;). Mimmurainen on alkanut itse ratkaista pulmia omalla veikeällä tavallaan ('tiedän kyllä, että saat sen kapulan tuostakin ihan itse' tai 'eihän tuossa luoksetulossa ny ihan pakko oo pysähtyä, ainakaan heti.. kyllä MÄ tiedän!!') ja wanhat jo TOSI VARMAT liikkeet meinaavat välillä unohtua ('siis mikä sivu?', 'hyppy? häh??!!').. Koiraparkaa en kyllä ala tässä julkisesti syytellä ja solvata.. ei vaan olla ehditty/kehdattu treenata tarpeeksi kesän aikana. Oma moka.

Tytille ja Donnalle odotellaan juoksuja. Hellut on sovittu, joten haaveissa olisi tälle vuodelle kaksi BB-pentuetta. Sen verran olen tosin jo tämän lyhyen 'kasvattajaurani' aikana oppinut, että mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Ja tuurin ja hyvän onnen lisäksi olisi hyvä käydä myös vähän säkä. Sen jälkeen ei voikaan sitten tehdä enää muuta, kuin pitää peukkuja :D.

Näytelmistä Jyväskylän KV ja tietysti myös Messari ovat suunnitelmissa. Katsotaan nyt sitten, miten hommat meillä onnistuvat ja ketkä ovat yleensäkään semmoisissa turkiksissa, että niitä viitsisi eteläiseen Suomeen lähteä kiikuttamaan. Mimmi ei vielä edes haaveile tekevänsä uutta turkkia pudonneen tilalle.. Alli nyt ehkä olisi.. noh, pittääpi kahtoa sitten lähempänä. 

Otin tänään pitkästä aikaa kameran tuonne takapihalle, kun tessut kävivät pissillä. Alla siis uusimmat kuvat meijän tessukoista:

1803236.jpg
Tytti, Janipan Giselle

1803237.jpg
Mimmi, Janipan Bea

1803238.jpg
Ilona, Janipan First-Lady

1803239.jpg
Alli, Cannonpowder Ophelia

1803240.jpg
Nelli, Golden Cavaljos Caramel

1803241.jpg
Donna, Helandros Party Doll