283574.jpg

Onpas ollut taas huisketta ja hulinaa. Reissuja, niin työhön kuin koiriinkin liittyviä, on takana useampia. Olin viime viikonloppuna Cockerspanieliyhdistyksen järjestämillä cockereitten jalostuspäivillä Oulun Kempeleessä. Viikonloppu oli erittäin antoisa ja mielenkiintoinen luentoineen ja keskusteluineen. Kurssin ehdottomasti parasta antia oli ulkomuototuomari, cockerikasvattaja Anja Puumalan (Kennel Leavenworth) luento cockerin rotumääritelmästä ja rakenteesta sekä tämän päivän cockereiden rakenteellisista heikkouksista ja vahvuuksista. Paljon tuli asiaa ja muistiinpanoja tuli tehtyä ahkerasti.

Tunnetun sakemannien ulkomuototuomarin Pekka Nykyrin luento koiran rakenteesta ja rakenteen vaikutuksista liikkeisiin oli myös valaiseva.

Rotukohtaisessa palaverissa käsittelimme ja fiilasimme mm. jalostustoimikunnan ohjetta sekä keskustelimme muutenkin jalostustoimikuntaan ja pentuvälitykseen liittyvistä asioista.

Sokerina pohjalla sunnuntai-iltana Erkki "Susi" Pulliainen luennoi mm. koiran luonnonmukaisesta käyttäytymisestä, jalostuksen merkityksestä/vaikutuksista koiran luonteeseen sekä ihmisen ja koiran välisestä kommunikoinnista.

Kiitoksia vielä kaikille Teille, jotka järjestitte tämän antoisan viikonlopun meille cockereiden ystäville! Innolla odotan ensi vuoden tapahtumaa :).

********************

283581.jpg

Messarireissu lähestyy. Mimmi onkin jo ihan kalju ja saapi jäädä kotio. Lähdetään siis reissuun vain Illu Ihanaisen kanssa, joka on kyllä sekin alkanut pudottaa turkkiaan. Kyllä meillä on huono tuuri, kun vuoden tärkeimpien sesonkien aikaan koirat on aina karvattomia! Pitäisiköhän vaihtaa rotua.. esimerkiksi se perun karvatonkoira voisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto.
Noh, Ilonalla on ainakin lekoisat oltavat messarin bussissa, kun saapi isossa häkissä matkustaa yksinään.
Kajaaniin ilmoittautuminen oli ja meni ja ensimmäistä kertaa moneen vuoteen emme ole lähdössä Tamminäyttelyihin. Mitäpä noita karvattomia koiria sinne kiikuttamaan.