2077866.jpg

Voi mahotonta, miten aika kuluu nopeasti. Näiden pentusten kanssa sen huomaa, että hups heijaa, taas on yksi viikko mennyt! Tuntuu, että eilenhän tuota vasta päivittelin kuvia ja kuulumisia viimeksi..

2077863.jpg

Pentusia on punnittu taas tänään ja täytyy sanoa, että melkoisia jytkyjä ovatten. Ilonan pentueesta painavimmat olivat viiden viikon ikäisinä 2800 g. Nämä muutaman päivän päälle neliviikkoiset painavat suurimmat yli 3100 g! Tytillä riittää edelleen maitoa ja mikä parasta, intoa hoitaa ja imettää pieniään. Lisäksi nämä berninalut mussuttavat neljä kertaa päivässä nappula-jauheliha-piimä -puuroa.

Pikkuhiljaa on tuo Tytti kuitenkin jo alkanut vierottaa lapsiaan. ÄitiKoira viihtyy aina vain pidempään pentuaitauksen ulkopuolella ja jakaa auliisti vahtivuoroa perheen muille tessusille. Varsinkin Alli the Labukka on ottanut 'Kyllitädin' tehtävän tosissaan. Samaan aitaukseen ei ihan vielä olla muita koiria päästetty, mutta hoituu se Allilta lasten leikittäminen verkon läpikin; Alli käy ihan kyljelleen pentuhuoneen etuseinän verkkoa vasten, painaa poskensa verkkoon ja nuolee & tuhisee pennuille hellästi verkon läpi. Näky on niin hellyttävä, että kurkkua meinaa kuristaa katsoa tuollaista hellyyttä labukan silmissä ja eleissä.

2077865.jpg

Tytin pentuset ovat oikein virkeitä ja iloisia berninalkuja jokainen. 'Lastentarhasta' kuuluu jos vaikka minkälainen ärinä, murina ja purina kun toisistaan otetaan mittaa. Pojat näyttävät olevan tässä vaiheessa vähän rauhallisemmat, Saara taas on oikea villikko. Siiri on porukan rohkelikko, ensimmäisenä tutkimassa uusia paikkoja. Salli taas on pesueen äänekkäin ja vaativin tyyliin: 'Tiedän, mitä haluan. Tiedän, mihin kaikkeen kykenen...' (tuumasi vähän tuohon tyyliin Juicekin aikoinaan).

Pentusia on tänään taas kuvattu oikein urakalla. Paremmat seisonta- & 'istuntakuvat' on sivustossa Pentu-uutiset -sivulla, tässä alla ne vähän tutummat..

2077875.jpg
Salli 3130 g

2077877.jpg
Siiri 2880 g

2077879.jpg
Saara 2710 g

2077881.jpg
Sakke 2300 g

2077882.jpg
Simo 3060 g

Ja sitten tämä meidän vähän isompi bernipötky, Aamu. Sillä riittää ja riittää ja riittää ja riittää jne jne jne energiaa ja intoa. TOP ei välillä riitä, pitää sanoa TOP TOP. Ja TOP TOP pitää sanoa joskus jopa aika isolla äänellä. Vaan ei se Aamua haittaa. 'Toppuutelkoon tykönään', se tuumaa. 'Minä tyttö puran energiaa. Ja puren mattoa. Ja pikkupoikaa kyynärpäästä. Ja isäntää varpaasta. Ja Allia korvasta.'

Näin energiseksi riiviöpennuksi Aamu on sitten toisaalta myös hyvin kuuliainen ja järkevä. Luoksetulokutsua totellaan melkein poikkeuksetta (Tosin Emäntä vielä pitää tarkkaan tilanteissa vaarin, milloin voi kutsua.) Luoksetulot palkitaan melkein poikkeuksetta myöskin vielä namipaloilla. Jos sisääntulokutsua ei noudateta ensimmäisellä tai toisella kerralla, ovi suljetaan nokan edestä ja kokeillaan puolen tunnin päästä uudelleen.. tällöin totellaan taas ihan ensimmäistä kutsua, yleensä ;).

2077871.jpg

Aamu on edelleen Mimmiä edellä, mitä painonkehitykseen tulee. Aamu painaa nyt neljäntoista viikon ikäisenä 14,2 kg. Mimmu The IsoIita painoi Aamun iässä tasan 13 kg. Äitinsä, pygmiperni, taas painoi tyttärensä ikäisenä 11,6 kg. Mitä tästä nyt sitten voi päätellä? Ei välttämättä yhtään mitään! Mielenkiintoista on kuitenkin seurata kolmen bernityttären kasvua ja kehitystä, kun sitä on tullut dokumentoitua jo noiden kahden kohdalla aikaisemmin. Eläköön Excel-taulukot :)!!