Vaikka muistan viime vuonnakin ajatelleeni, että ensi vuonna en taida kehtaa lähteä rankalle bussimatkalle sinne-ja-takaisin, huomasin istuvani jälleen messarin bussissa viime perjantaina iloisella ja positiivisella mielellä. Mitä siitä, jos unet jäävät ihan anhittomiin yhden viikonlopun ajan? Pääasia, että bussin keula osoittaa kohti Helsinkiä ja Messukeskusta :).

Tänä vuonna Matkalle Mamman kanssa pääsi Alli. Huomasin vasta bussissa, että appropåå.. neitihän ei olekaan vielä koskaan käyttänyt edes etutassuaan häkintapaisessa. Reissu oli opiksi monin tavoin; Alli oppi matkustamaan häkissä, jopa jakamaan sen LeoSelman kanssa mukisematta. Häkissä ei itketty eikä remuttu, paitsi silloin kun iski pissihätä, mutta sehän on reippaan koiranalun merkki, että ilmoittaa hätänsä riittävän ajoissa ja tarpeeksi kuuluvasti. Reissussa opittiin myös kulkemaan hississä, portaissa, vilinässä, vilskeessä, kaupungin kaduilla, hotellin käytävillä.. opittiin jopa hyväksymään putkatuomio hotellin kylppärissä Mamman ja Sen Seuralaisen päivällisen ajan.

Ihaninta Allin mielestä oli ihan takuuvarmasti meidän lauantainen retkemme eräälle mökille. Meillä kun oli kehät vasta sunnuntaina vietimme unohtumattoman päivän mökillä meren rannalla. Veneilimme eräälle saarelle ihastelemaan satoja vuosia vanhoja tammia ja tuota etelärannikon ihastuttavaa, omastamme poikkeavaa luontoa. Täytyy sanoa, että on se sitten ihmeellinen tämä SuomiNeidon helmojen seutu.. meillä kun on lunta & pakkasta, etelässä vihersivät vielä jotkut kasvit ja Alli sai uida porskutella meressä minkä ehti. Allilla oli ihan sellainen 'mä-oon-nyt-messaribussin-onnellisin-koira' -ilme. Ja kyllä se tyttö saarella juoksikin.. ja ui meressä.. ja sotki itsensä liejuun. Emännällä meinasi pukata päälle jonkin asteinen pakokauhu katsellessaan tyttösen mustanpuhuvaa turkkia.. vaan niinhän sitä todettiin jälleen, että on se labukan turkki helppohoitoinen; ei tarvittu pesuja eikä puunauksia, koira oli kehäkunnossa seuraavana päivänä, kun lika vaan yksinkertaisesti varisi turkista kuivuessaan. Eipä olisi tehnyt bernin turkki samaa temppua!

1126031.jpg
Saareen menossa

1126030.jpg
Tammien Kuningas, saaren valtias

1126028.jpg
Jep, kuvauspäivä todellakin OLI 8.12.2007

1125999.jpg
Ja tätä se Alli jaksoi harrastaa, labukka kun on

1126000.jpg
Matka mantereelle alkoi. Meidän sorsakoira käyttäytyi hienosti veneessä, vaikka vesimatka oli sille elämänsä ensimmäinen!

1125997.jpg
Sunnuntaina Alli oli siis näin edustavassa kunnossa kehässä (Kuvan copyright Anni Ingervo)

1125998.jpg
Liikkuminenkin onnistui ajoittain doinggdoinngggpojoinngg:ien välissä niin hyvin, että tuomari kehui Allin liikkuvan hyvin :O. (Kuvan copyright Anni Ingervo)

Eiköhän me ensi vuonnakin istuta taas Messarin bussissa hankkimassa mustia silmänalusia, sanoo hän joka on saanut nukkua viime yönä kunnon yöunet. Kiitoksia kaikille mukavasta matkaseurasta! Olihan taas kiva reissu :)!