Kyllähän tuo minun leipätyö sekä bernipentueeseen liittyvät askareet ovat vieneet ajan viime viikkoina melko tarkkaan. Poislukien säännölliset metsälenkit, eivät meidän tessut ole päässeet oikein muista aktiviteeteista nauttimaan. Nyt on kuitenkin palattu taas normipäiväjärjestykseen ja katseet on käännetty kevään tokoihin. Mimmi on menossa avoon ja Alli alokkaaseen. Suunnitelmia on muutettu sen verran, että kunhan saan Allin alosta eteenpäin, on Donnan vuoro päästä alokkaaseen.

Eilen otettiin tuolla koulun kentällä Allin kanssa ihan perusjuttuja eli kontaktia, hienoa näyttelyseisomista (messariin, messariin), luoksetuloa ja leikkimistä.. kentällä on oltava emännän kanssa hauskaa, aina! Alli on aivan ihastuttavan innokas tapaus, yhteistyöhaluinen ja tarmokas. Nämä yhdistettynä suunnattomaan ruokahaluun ja kohtuulliseen kovaan taisteluhaluun, antaa toiveita siitä, että labukkalapsesta voi tulla emännälle vielä hyvä harrastuskaveri :).

989772.jpg
Alli 8 kk

990055.jpg
Sivulletuloa opettelemassa

989773.jpg
Välillä leikittiin...

990058.jpg
Tätä tessua ei onneksi tarvitse kannustaa noutamaan. Alkeet hyvin hallussa, lelu tulee käteen aina.

Mimmi oli ihan IntoPiukeena tokoiluhommien alkamisen vuoksi! Tyttö tarjosi istumista, seisomista, maahanmenoa, sivulletuloa, haukkumista, hyppimistä ja peruuttelua. Näitä kaikkia vuorotellen ja yhtäaikaa. Ei kuitenkaan ihan kaikkea mahdollista treenattu, ei magiaa mahan täydeltä. AVOon kun suunnataan, ohjelmassa oli eilen kakea, luoksetuloa, paikkamakuuta ja damin kantamista. Myös Mimmin kanssa leikittiin. Ajattelen, että kaikki jutskat, mihin suuta pitää käyttää, tulee varmasti vaikuttamaan positiivisesti noutoon. Ahkeran suuhunottamis- ja kantamistreenin tuloksena Mimmi on alkanut repiä myös rättiä! WAU! Tästähän saatetaan saada jopa uusi palkkauskeino...

989775.jpg
Vielä viime syksynä ajatus rätillä palkkaamisesta oli ihan mahdoton...

990062.jpg
Luoksetulon pysäytys; "Seis!" ja lihapulla lentää...

989774.jpg
Mimmi osaa jo kantaa ja luovuttaakin hienosti.. jokohan kohta uskallettaisiin ottaa kapula treenivälineeksi?