Lähdettiin ajamaan Essin kanssa eilen aamulla Pelkosenniemestä Torniota kohti puoli kuuden aikaan. Tapionniemestä hyppäsi kyytiin Antero sekä Kemijärveltä Eini & pikkuinen Pohjalais-Juuli & vähän isompi Leo-Selema. Matka meni joutuisasti meillä ihmisillä koiramaisia juttuja raataillen ja koirilla sikeitä vedellen :).

Näyttelypaikka oli perinteisesti Laivakankaan raviradalla. Viime vuoteen verraten olosuhteet olivat todella hyvät, pakkasta ei ollut kuin muutama aste eikä kovin tuuleskellutkaan!

Norjanharmaa Essi oli tosiaankin eilen Essi the Grey. Neitonen sai muuten todella hyvän arvostelun, mutta tuomarin sanojen mukaan "korkeus ei riitä" ja näin ollen saimme HYLätyn. Kehäsihteeri oli selkeästi pahoillaan ja varmaankin luuli, että pillahdan itkuun harmaa nauha toisessa kädessä ja norjanharmaa toisessa ;). Lohdutin häntä vakuuttamalla, että HYLätty ei meitä haittaa, onhan sen saaminen ollut enemmän kuin todennäköistä jo aikaisemmissakin näyttelyissä PikkuTytön koon vuoksi. 
Reissuun lähdön tarkoitus olikin ensisijaisesti antaa Essukalle vähän vaihtelua elämään. Samalla reissulla pyörähdettiin myös Hilun luona kylässä, piiiitkästä pitkästä aikaa. Hilulla oli siellä labukkavauvoja, joista paria tyttöä tulikin pyöriteltyä ja pussailtua oikein kunnolla...