Oltiin viime viikonloppuna Posion näytelmissä ja kiva päivähän meillä oli kaiken kaikkiaan. Mimmi sai turkkinsa kuntoon nähden aivan ERInomaisen arvostelun. Harmittaa kuitenkin, kun tuo neiti päättää alkaa vaihtaa karvaansa juuri nyt, kun näyttelyitä on tällekin kuulle tiedossa useammat. Noh. Semmoista se on noiden turkkirotujen kanssa.. tai oikeastaan turkittomien. 
Ilonastakin tuomari piti kovasti. Oli sitä mieltä, että tyttö on erittäin lupaava ja hänelle on tulossa todella kaunis pää. Myös Illu Ihanaisen takaliikkeitä tuomari kehui kovasti.. hän jopa pyysi juoksemaan vielä yhden ylimääräisen kierroksen, kun "sillä on niin kivat liikkeet".. Taisi vaan kurillaan juoksuttaa handleria, kun oli kuuma kuin "siellä yhessä paikassa" ja tämän handlerin naama punoitti juoksemisesta ja auringon vaikutuksesta kuin paviaanin keittiöpuoli.

Ollaan käyty melkein päivittäin fillariretkellä Juhon ja Miran kanssa. Viikonlopun helteillä uskallettiin käydä jo joenkin varressa, kun tulva on vähän laskenut ja virta laantunut hitaammaksi. Meidän ikioma uimapaikka oli kyllä vielä veden vallassa, mutta lahdenpohja kun on, siinä on turvallista käydä "isommankin veen" aikaan. Mira päätti ennakoidusti luopua talviturkistaan. Neiti nautti sydämensä kyllyydestä jokiveden kirpakasta viileydestä eikä sitä tuntunut yhtään häiritsevän kylmä vesi. No, ei se neiti kyllä käynyt kuin kerran uimasilleen, vaan muuten kahlaili rantavedessä mahakarvojaan myöten.
Mira ultrattiin eilen ja muutamia pieniä sydämen läpätyksiä se ELL sieltä neidin massusta pongasi! Mammasta tulee siis Mummo, jos kaikki menee hyvin loppuun saakka :).

Meillä oli Donnan kanssa sunnuntaina jälleen agilitytreenit. Laji on neidille kyllä ihan omiaan. Pikkuinen on intoa täynnä ja riemuissaan uudesta jutusta. Mamma kyllä vähän pelkäsi, että motivaation kanssa voi tulla ongelmia, kun tyttö pääsi tyhjentämään juuri ennen lähtöä makupalapussin melkein pohjilleen. Vaan hyvin ne nakinpalat kuitenkin vielä treeneissäkin maistuivat :).
Tällä kertaa kerrattiin hyppyä ja putkea. Hypyt menevät vielä tyyliin mamma-hyppää-mukana. Putki oli tällä kertaa venytetty jo ihan kokonaiseksi ja sieltä se tyttö tulla rumpasi melkoisella jytinällä putken läpi monta kertaa! Uusina juttuina tulivat puomi, kepit ja rengas. Keppien kanssa tuntui olevan eniten ongelmia Emännällä, kun se meinasi ensialkuun sotkeutua koirineen ja remmeineen kepakoihin. Pikkuhiljaa homma alkoi luonnistua ja Donna pujotteli mukavasti makupalanyrkkiä seuraten. Rengas herätti ensimmäisellä kerralla vähän ihmetystä, mutta kun neiti tuli ensimmäistä kertaa läpi, ei seuraavat kerrat tuottaneet ollenkaan vaikeutta! Hieno tyttö!! Puomi meni myös hienosti. Donnaa pikkuisen jännitti ensimmäinen kerta, mutta toisella kerralla mentiin jo paljon rennommin. Kyllä saa Mamma olla ylpeä näin rohkeasta ja innokkaasta agilitykoirasta :)...

Mimmin ja Nellin kanssa oltiin TOKOn naksutreeneissä maanantaina. Mimmin kanssa harjoiteltiin käännöksiä, paikallamakuuta, hyppyä ja sivulletuloa. Paikallamakuussa ollaan ihan selvästi hätiköity.. mikä pirskatti siinä on, että sitä pitää olla semmoinen hätähousu??! Hätäilemällä ei tule kuin... noh.. ala-arvoisia suorituksia. Emäntä sai ihan aiheesta semmoisen tiukkasävyisen puhuttelun treenien vetäjältä ja päätti siltä seisomalta, että nyt saa hätäily ja kiirehtiminen loppua! Paikallamakuuta opetellaan nyt AAsta ja BEEhen mennään vasta sitten, kun ihan oikeasti on sen aika.
Nellin kanssa harjoiteltiin pääasiassa vain kontaktia ja liikkumista kontaktilla. On se niin ihanan ahne tyttö, joten motivoinnin kanssa ei ole isoja ongelmia :).

Pitäisi alkaa pesemään tuota Donnaa, kun huomenna on kehään meno. Pitää vissiin hakea viikonlopun reissua varten varastosta villahousut, huopavinkkelit ja kaulahuivi. On ne kelit sen verran jäähtyneet viime päivinä.