Näyttelykausi korkataan huomenna Kemijärven ryhmänäyttelyssä. Meillä on näihin omiin näytelmiin valmistauduttu jo viikolla, kaksi berniä on pesty & trimmailtu ja viimeinenkin pääsee pesulle tänään.

Kyllä se pesu ja siistiminen tekee ihmeitä bernillekin, ohessa Tytti ennen ja jälkeen käsittelyn.

467670.jpg

467725.jpg

467654.jpg
Mimmin karvankasvatusprojekti on siinä vaiheessa, että trimmailu
rajoittui tassuissa ja korvissa hapsottavien karvojen leikkelyyn..

Sain juuri mailia uudistuneista koiranäyttelysäännöistä, laitetaanpas ne nyt sitten tännekin, kun ovat enemmän kuin ajankohtaisia...

**********

Näitä sääntöjä noudattaa jokainen koiraksi rekisteröity, kaikissa
koiranäyttelyissä Hangon ja Utsjoen välillä
 
1. Ensisijaisena tarkoituksena koiranäyttelyssä on kyetä mahdollisimman lyhyessä ajassa näyttämään itsestään mahdollisimman paljon, mitään salaamatta.
 
2. Kehään mennessäsi sinun tulee kiinnittää huomiota narun jatkeena kulkevaan ihmiseen; hän on mukana vain henkisenä tukena, eikä saa mitenkään häiritä sinun suoritustasi.
 
3. Ota heti selvää kanssakilpailijoistasi ja pidä huoli ettei kukaan hauku kovempaa kuin sinä.
 
4. Kun tuomari kutsuu sinut arvosteltavaksi, älä rynni suinpäin hänen luokseen, vaan luimistele hetken aikaa riittävän kaukana (ainakin kaksi tuomarin käden mittaa). Näin tuomari huomaa sinulla olevan harkintakykyä ja omaa tahtoa.
 
5. Jos tuomari joutuu repimään sinua huulista nähdäkseen hampaasi, voit olla melko varma, että pelisi on pelattu. Ole siis kohtelias ja irvistä oikein kunnolla niin, että viimeisetkin poskihampaasi näkyvät. Samanaikaisesti kannattaa murista selvällä ja kuuluvalla äänellä; tuomari saattaa haluta tietää, oletko basso, tenori vai sopraano.
 
6. Kun tuomari käskee sinun juosta edestakaisin kehässä, tarkoittaa se sitä, että hän haluaa nähdä kaikki askelajisi steppauksesta kenguruhyppyihin. Sinun tulee yrittää parastasi, sillä tämä kohta on tärkeä.
 
7.Tuomarin astuessa pöytänsä taakse katselemaan sinua, et missään tapauksessa saa jäädä paikallesi seisomaan kuin suolapatsas; tuomari pitkästyy helposti ja silloin mahdollisuuksesi ovat käytännössä menneet. Liikehdi vapautuneesti ja yritä keksiä mahdollisimman monia asentoja, tällöin tuomarin mielenkiinto säilyy loppuun asti.
 
8. Erittäin huomaavaista tässä vaiheessa on myös antaa tuomarille virtsa- ja ulostusnäyte: jos esim. kakassasi on matoja, voi tuomari siitä päätellä, miksi karvasi ei ole kiiltävää ja olet muutenkin hieman alikuntoinen.
 
9. Kun tuomari tulee selittämään arvosteluperustettaan esittäjällesi, asettaa hän sinut viimeiseen kokeeseen. Selitys ei toki ole tarkoitettu ihmiselle, vaan sinulle itsellesi. Sinun tulee haukunnalla koko ajan kertoa, että olet ymmärtänyt ja että lupaat oitis korjata mahdolliset virheet.
 
10. Sitten homma onkin ohi ja voit napata kritiikkilapun ja värilliset muovinauhat kehätoimitsijalta. Ne on tarkoitettu sinulle palkinnoksi ja voit tehdä nillä mitä lystäät.